Сирник “Снікерс”
Форма 28-30 см. Основа: 600 г борошн, 1 ч. ложка розпушувача, 250 г маргарину, 2 яйця, 100 г цукру, 100 г сметани.
Основа. До борошна додати розпушувач і розтерти у крихту з маргарином. Додати цукор, сметану, яйця і замісити тісто. За потреби, додати трішки борошна, щоб усе зібралося в кулю. Надто багато борошна не давати, щоб тісто не було забите. Покласти в холодильник мінімум на 2 год.
Сирна маса: 1 кг сиру, 8 яєць, 1,5 скл. цукру, ваніль, 2 ст. ложки з чубком крохмалю, 2 ст. ложки манки, 2 ст. ложки сметани, 150 г масла (розтопленого).
Білки збити у стійку піну з половиною цукру. Решту продуктів ретельно перебити блендером, акуратно вмішати збиті білки.
Дістати з холодильника тісто. Розкотити на пергаменті, сформувати дно і високі бортики. Викласти сирну масу. Пекти при 170 ОС приблизно 1 год. Середина готового сирника має бути “живою”, але не рідкою. Вимкнути духовку, прочинити дверцята залишити сирник до повного охолодження. Далі дістати і поставити у холодильник. Охололий сирник залити теплою карамеллю і поставити в холодильник для її застигання. Сирник витримати ніч у холодильнику – він має дозріти! – і полити цівкою розтопленого шоколаду (покласти шматочки шоколаду у торбинку, розтопити у мікрохвильовці імпульсами по 30 с, )
Карамель: 200 г цукру, 60 г води, 1 ч. ложка яблучного оцту, 150 мл вершків (жирних) (якщо дати 100 мл – буде тверда карамель), 80–100 г масла, 250 г арахісу або інших горіхів.
Цукор залити оцтом і водою у товстостінній каструльці, втримати 5 хв, поставити на невеликий (трішки менше середнього) вогонь. Не мішати! Коли почне кипіти, можна тільки витирати боки каструльки силіконовим пензликом, змоченим у гарячій воді. Варити до красивого медово-бурштинового кольору. Відставити з вогню, влити гарячі (але не кип’ятити їх!) вершки, помішати, додати порізане шматочками кімнатної температури масло, перемішати, додати арахіс або інші горіхи, перемішати. Готово. Можна охолодити до кімнатної температури і використовувати. Така карамель виходить у холодильнику густою, а при кімнатній температурі злегка тягнеться.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати: