сирник

Сирник: рецепт, за яким завжди його готую

Сирник із ніжною сирною масою, хрустким шоколадним тістом і повітряним рожевим безе або без нього – ідеальний десерт для поціновувачів вишуканої випічки.

Мій сирник

Розмір форми для випікання – 38 см × 23 см

  • Тісто: 230 г масла (маргарину), 230 г цукру, 3 шт. жовтків, 320 г борошна, 50 г какао, 2 ч.л розпушувача.
  • Сирна маса: 1,2 кг сиру, 10 шт. яєць, 100 г масла, 250 г цукру, 20 г ванільного цукру, 2 пакети пудингу (по 40 г).
  • Рожеве безе: 3 шт. білків (залишаються від тіста), 1 пакет сухого киселю в брикеті (малиновий, вишневий або полуничний).

Змішати тісто, розділити на ковбаски для зручності натирання, покласти в морозильну камеру. Поки тісто замерзає, зробити сирну масу. Сир, яйця, цукор і розтоплене масло збити ручним блендером до однорідної маси, додати ванільний цукор і пудинг. За бажанням додати цедру лимона або родзинки.

Вийняти тісто з морозилки, натерти половину на грубій тертці у форму, застелену пергаментом. Вилити сирну масу, рівномірно розподілити по формі.

Охолоджені білки збити до утворення піни, додати порошок сухого киселю, збивати до стійких піків. Викласти на сирну масу. Натерти зверху другу половину тіста.

Випікати 50–60 хв при температурі 180°C.

Середина сирника не западає, якщо ще лишити його на 10 хв у вимкненій  духовці, а не відразу виймати.

За цим рецептом можна випікати звичайний сирник без безе. Якщо потрібен високий сирник, взяти меншу форму – тоді вийде два.

Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook