Сирник “День і ніч”
Форма 20Х30. Макове тісто: 200 г сухого маку, 100 г волоських горіхів, 4 яйця, 100 г цукру, 100 г розтопленого охолодженого масла, 10 г розпушувача, дрібка солі, цедра з половини лимона, 50 г борошна.
Сирна маса: 1 кг сиру кисломолочного жирного, 4 яйця, 50 г розтопленого охолодженого масла, 300 г сметани (20%), 200 г цукру, 80 г крохмалю або 80 г пудингу ванільного (це 2 пачечки, я давала пудинг), 100 г родзинок (попередньо замочені та висушені), цедра половини лимона.
Макове тісто. Перетерти сухий мак чи перемолоти. Я перетирала блендером, додавши до нього столову ложку цукру, щоб легше було. Так само перетерла горіхи на блендері у порошок. Яйця збити з цукром, додати сіль, цедру. Додати горіхи, мак, масло, борошно з розпушувачем і все вимішати на малих обертах міксером. Виходить як густа сметана.
Сирна маса. Яйця, цукор, цедру, сметану, масло, пудинг вимішати все разом на малих оборотах міксера. Сир перемолоти (я розбила блендером), додати до нього яєчну суміш та родзинки і вимішати. Буде рідкуватий.
Форму 20Х30 застелити пергаментом і змастити олією. Викласти маково-горіхове тісто, поверху ложкою акуратно викласти сирну масу і акуратно вирівняти. Пекти 1 год при 180 ОС. Охолодити у формі.
Можна залити шоколадом, я хаотично намазала розтоплений шоколад, щоб був як день та ніч.
Витримати у холодильнику 12 годин.
Рецепт зі сторінки “Ваніль та шоколад”. Пекла і фотографувала Лілія Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 35