Смажені пиріжки (з капустою, картоплею чи лівером)

Для найсмачніших смажених пиріжків треба лише склянка води, ложечка дріжджів і борошно. А з тарілки їх розмітають ще теплими!

Смажені пиріжки

1 скл. (250 мл) теплої води, 1 ч. ложка сухих дріжджів, 0,5 ч. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки олії, 500 г. борошна (+/- скільки візьме тісто).
У теплу воду додати дріжджі і цукор. Розмішати, щоб цукор розійшовся. Дати постояти кілька хвилин. Далі додати сіль, олію і розмішати. Далі додати борошно і замісити тісто, воно має майже не липнути до рук. Тісто поставити його в тепле місце, щоб підросло на пів години. Далі тісто обім’яти і розкотити товщиною до 1 см. Вирізати кола потрібного розміру і в середину класти начинку (я люблю коли начинки багато). Защипати тісто, як на вареники, приплюснути рукою і класти швом донизу на розігріту сковороду. Смажити по декілька хвилин на кожній зі сторін.
Рецепт і фото Оксани Копиняк. Більше рецептів цієї господині можна побачити тут.

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook