Якщо ви давно шукаєте якийсь не тільки смачний, але й корисний десерт – відкрийте для себе сирний бланманже. Якщо ви теж хочете побалувати себе і своїх близьких новим десертом, дотримуйтесь нехитрих інструкцій кулінарного рецепта.
Сирний бланманже
Інгредієнти:
- На 8 невеликих формочок:
- 350 грам сиру
- 100 мл молока
- 100 грам сметани
- 100 грам цукру-піску
- 15 грам желатину
- консервовані фрукти
Протерти сир крізь сито або ж потовкти його в ступці. Після цього ретельно перемішуємо його з цукром-піском і сметаною.
Тепер замочуємо желатин в 50 мілілітрах теплого молока і залишаємо до набухання. Зазвичай на це йде близько 15-20 хвилин.
Тепер беремо молоко, що залишилося (50 мілілітрів), нагріваємо його, але не кип’ятимо і, потім, вливаємо в нього тоненькою цівкою молоко з набряклим желатином, перемішуємо.
Тепер беремо консервовані фрукти і дрібно ріжемо їх, якщо це необхідно.
Тепер перемішуємо сир з фруктами і желатином, розливаємо по невеликих формочках і ставимо в холодильник приблизно на 3-4 години.