Іноді є час і натхнення на приготування чогось складного і вишуканого. Та здебільшого часу обмаль. У такому разі виручають швидкі прості рецепти. Ось як, наприклад, сирні рогалики. Тісто виходить вологе, трішки нагадує листкове з вершково-сирним смаком. Рецепт перевірений, від господині. Хочете чого смачного до чаю – обов’язково приготуйте!
Сирні рогалики
- 250 г сиру без грудок, 100 г м’якого масла, 170 г борошна (максимум), 1 ч. ложка розпушувача, 10 г ванільного цукру, дрібка солі,
- 50 г цукру для посипання тіста,
- 1-2 ст. ложки цукру для посипання рогаликів.
Сир і м’яке масло розім’яти вилочкою, додати просіяне борошно з розпушувачем, сіль, ванільний цукор, замісити м’яке тісто. Залишити в холодильнику на 30-60 хв.
Розкотити товщиною 3 мм коло діаметром приблизно 40-42 см, присипати цукром, пройтися качалкою, щоб цукор увійшов в тісто, розрізати на 4 частини, тоді ще на 4, кожну частину ще на 3. Виходить 24 менших, або 16 більших можна робити, розрізати на 4, ще на 4, тоді кожну на 2. Вмочити верх рогалика в цукор (можна цукор + кориця).
Випікати в розігрітій духовці до 200 ОС 25 хв до легкого золотистого кольору.
Рецепт і фото Татьяни Петришиної
Радимо також приготувати рогалики за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Рогалики з дріжджового тіста, що росте в холодильнику
- Дуже смані рогалики без яєць. Можна пекти і з солодкою, і з солоною начинкою
Post Views: 37