Сирні хачапурі у духовці: приготуйте – і полюбите рецепт!

Сирні хачапурі вдаються м'якенькими і дуже смачними. Рецепт розрахований на 3-4 порції. Скуштуйте і пригостіть рідних!

Сирні хачапурі

  • Інгредієнти на три-чотири хачапурі: 400 г сиру домашнього або магазинного, 120 г борошна, 4 яйця (один білок в тісто і один жовток для змащування, решта три – яйця для хачапурі), 40 г твердого сиру, дрібка солі.
Приготування: сир домашній, борошно, сіль і білок одного яйця добре перемішати руками.
Розділити на три рівні частини, можна чотири, але яйця великі, розтікаються. Робити човники одразу у формі, застеленій пергаментом. Краї змастити жовтком для рум’яності.
Поставити човники у вже розігріту духовку 180 градусів на 30 хвилин.
За цей час, поки вони запікаються, натерти твердий сир на грубій тертці. Дістати човники з духовки і зробити виделкою заглиблення, якщо тісто піднялось. Насипати твердий сир і розбити акуратно яйце у центрі човника. На бажання, посипати сухими травами, посолити, поперчити. І знову поставити в духовку на 10-15 хв. Спечені сирні хачапурі прикрасити зеленню. Вдаються м’якенькими і смачними!
Рецепт і фото Богдани Крамар
  • Паляниці з сиром та зеленню а-ля хачапурі або чебуреки
  • Хачапурі на сковорідці по-мергельськи. Смачний і ситний сніданок

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook