Рецепт супу з грибними пельменями
- Для приготування супу: 6 картоплин, по 1 морквині і цибулині, 2 лаврових листки, 5 горошин чорного перцю, 3 горошини духмяного перцю, зелень, сіль.
- Для приготування тіста: 1,5 скл. борошна, 150 мл води, 1 ст. ложка олії.
- Для начинки: 200 г грибів, по 1 морквині і цибулині, олія, зелень, сіль, перець.
Для приготування супу до 3 л води додати 1 почищену цибулину, моркву, лаврове листя і перці горошком, посолити (1 ст. ложка солі). Варити на маленькому вогні приблизно 30–40 хв. У готовий бульйон додати почищену і порізану кубиками картоплю.
Приготувати начинку для пельменів: помити і почистити овочі. Цибулю нарізати кубиками, посмажити на олії, моркву потерти і додати до цибулі, додати подрібнені печериці або варені лісові гриби, тушкувати до готовності, насамкінець посолити і поперчити, додати порізану зелень, охолодити.
Замісити м’яке тісто, зліпити пельмені. Тіста вистачає на 2 пельменниці, а кількість начинки можна трішки збільшити. Коли картопля практично зварена, вкинути пельмені і варити до готовності. Залишки начинки можна вкинути в суп замість засмажки. Поперчити і додати трави.
Спробуйте також приготувати:
- Дуже смачний грибний крем-суп. Їжте вдома, як у ресторані!
- Суп гречаний з грибами і картопляними галушками. Коли варю цей суп, всі просять добавку!