Суп гречаний з грибами і картопляними галушками
- 300 г курячого філе, 250 г шампіньйонів або лісових грибів, 0,5 скл. гречаної крупи, по 1 цибулині і морквині, 2,5 л води, 2 картоплини (для галушок), 1 яйце, 3 ст. ложки борошна, сіль, лавровий листок, петрушка.
Галушки. Картоплю зварити, потовкти, додати яйце, перемішати, додати сіль і борошно. Вимісити густе тісто, яке можна брати ложкою.
Суп. Філе порізати, залити холодною водою, варити до готовності. Гречку перебрати, злегка обсмажити на сухій сковороді. Гриби почистити, порізати, обсмажити на сухій сковороді до випаровування рідини, додати ложку масла, обсмажити, додати терту моркву і подрібнену цибулю, обсмажити все разом. У бульйон з готовою курятиною додати гречку і лавровий листок. Чайною ложкою у бульйон опускати невеликі шматочки тіста. Щойно галушки спливуть, додати обсмажені з овочами гриби, перемішати, довести до кипіння, варити 3–4 хв.
Спробуйте також приготувати: