Стос панкейків на склянці молока. Розходяться на ура!

Панкейки мають нейтральний смак, тому до них можна додавати як солодкі добавки (фрукти, згущене молоко, варення, шоколадна паста, мед, горіхи), так і солоні (соуси, сир, морепродукти) поливки та посипки. Моїй сім'ї подобається з бананом і згущенкою!

Панкейки

200 г борошна, 2 ст. ложки цукру, 1,5 ч. ложки соди, 0,25 ч. ложки лимонної кислоти, 0,5 ч. ложки солі, 1 яйце, 200 мл молока, 3 ст. ложки олії.

Змішати в мисці всі сухі інгредієнти, додати яйце, перемішати, додати молоко, перемішати, додати олію. Тісто виходить досить густим. Смажити на сковороді (з антипригарним покриттям) без олії ! на середньому вогні. Тісто викладати ложкою, перевертати, коли з’являться пухирці. Тісто чудово зберігається в холодильнику, тому його можна приготувати звечора. Така кількість панкейків, як на фото, виходить із подвійної порції, але це панкейки великого розміру – на всю сковорідку для млинців.

Рецепт і фото Юлії Кувіки

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook