пляцок "Сонячна долина"

Пляцок “Сонячна долина” із кокосовими коржами

Пропонуємо вашій увазі авторський рецепт надзвичайно смачного пляцка із комбінованими сирними та кокосовими коржами.

Пляцок “Сонячна долина”

  • Форма 22Х36 см.
  • Тісто: 4 жовтки, 150 г цукру, 250 г масла (маргарину), 4 ст. ложки сметани, 1,5 ч. ложки розпушувача, 350-400 г борошна, 2 ч.ложки куркуми (я не давала).
  • Сирна маса: 1 кг сиру, 1 скл. цукру, 2 яйця, 100 мл молока, 3 ст. ложки крохмалю, цедра і сік з апельсина. 
  • Кокосові коржі: 7 білків, 1 скл. цукру, 100 г кокосової стружки, 50 г кунжуту (підсмажити, я не давала), 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Крем: 3 жовтки, 200 г цукру, 150 г молока, 1 п. ваніліну, 400 г масла, 1-2 ч. ложки лимонного соку, 1 п. апельсинового желе, 2 ст. ложки цукру.
Масло або маргарин посікти з борошном, додати решту інгредієнтів, замісити тісто (має не липнути до рук). Поділити на дві частини, до однієї додати 2 ч. ложки куркуми. Ділити ще раз на дві частини. Біле тісто покласти в холодильник, жовте – в морозилку на 1 год або на ніч. Розкотити одну частину білого тіста, зверху викласти половину сирної маси і потерти жовте з морозилки. Пекти 40 хвилин при 180 градусах. Так само зробити ще один корж.
Для кокосових коржів білки збити з цукром, додати кокосову стружку, поділити навпіл, спекти два коржі. Сушити безе близько години. Я 15 хвилин печу при 180 градусах, тоді зменшую температуру до 100 градусів і сушу ще приблизно 45 хвилин. Кокосових має бути також 2 коржі.
Форму, в якій пеклися коржі, застелити харчовою плівкою і влити розчинене желе.
Формувати пляцок “Сонячна долина” таким чином: корж з сиром, крем, корж з кокосом, крем, желе, крем, кокосовий, крем, корж з сиром.

Рецепт і фото Олі Маланюк

Рецепт Олі Михайлюк. Готувала і фотографувала Оля Маланюк.

Радимо також приготувати інші смачні пляцки за перевіреними рецептами від господинь:

  1. Неймовірний пляцок “Зимова вишня” з маковим і карамельним кремом. Це один з тих пляцків, який має неймовірний вигляд у розрізі і дивовижний багатий смак: тоненькі пісочні коржі, вишні у солодкому “снігу”, а також чудове поєднання макового і крему з вареним згущеним молоком. Вражаючий, але не складний у приготуванні. Ось детальний рецепт від господині.
  2. Пляцок “Смакота” з маком, вишнями, горіхами і безе. Це один з перших галицьких пляцків, які я скуштувала і закохалася в нього! Тепер печу його дуже часто, це дійсно смакота!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook