торт

Сповідь кондитерки про те, як народжуються торти і короваї

Уся правда про господинь, які печуть торти і короваї на замовлення. Якщо і ви це робите - точно впізнаєте себе!
“Хто обрав професію домашнього кондитера чи коровайну справу, той знає, що таке, коли робочий день плавно переходить в робочу ніч”, – уся правда про кондитерок у дописі Антоніни Антончик.

Домашній кондитер – це не професія, це покликання

  • Кондитерка знає, як це, коли йдеш на свято без манікюру, проте торт чи коровай встигла зробити.
  • Знає, що торт чи коровай на замовлення робиться з максимальним старанням, а своя сім’я і обрізками бісквітів або залишками коровайного тіста обійдеться.
  • Шафи кондитера тріщать по швах від форм для випічки, молдів, килимків, але як тільки заходиш в магазин для кондитерів, то тобі треба ВСЕ!
  • Кондитер балує себе не новим платтячком, а новим кільцем для випікання бісквіта.
  • А вершина мрій – це кухонний комбайн Кенвуд чи тістомішалка.
  • Шопінг з кондитером буде до вподоби тільки ще одному кондитеру.
  • Кондитер знає що таке темперування, ізомальт, ранункулюс, діоксид тітану, ксантанова камідь, карбоксиметилцеллюлоза…
  • У кондитера немає стандартних вихідних та святкових днів, бо саме в ці дні завжди є замовлення.
  • Поки інші жінки наносять макіяж перед новорічним застіллям, кондитер наносить останній шар крему на торт.
  • У сім’ї кондитера без дозволу холодильник ніхто не відкриває! Не дай Боже стукнути дверима чи відкрити вікно коли підходить тісто на коровай!
  • Вголос кондитер каже «Я солодкого не їм», але протягом дня, куштуючи, з’їдає стільки крему, що завжди гладшає…
  • Кондитер вміє приготувати бісквіт без яєць, меренгу без білків, морозиво без вершків, замісити тісто і випекти вдало коровай.
  • На все навколо кондитер дивиться через призму тортів і короваїв: бачить дельфіна і думає, як зробити торт такої форми, бачить за вікном квітку і думає як скопіювати таку ж власноруч.
  • Часто витрати на торт чи коровай більші, ніж плата за них. Але підняти ціни рука не піднімається.
  • Кондитер віддає торт або коровай замовнику і кожні 5 хвилин перевіряє повідомлення, очікуючи відповідь, чи все сподобалось. А потім ще тиждень б’ється головою об стіну, якщо замовник так і не дав зворотній зв’язок.
  • Кондитер має суперсилу «не спати три ночі поспіль», бо в цей час він переживає, як же зібрати та доставити невеличкий або ярусний торт.
  • Домашній кондитер крутіший, ніж Юлій Цезар! Ми одночасно борщ варимо, дітей розважаємо, дім прибираємо, торти готуємо і ще і під музику пританцьовуємо.
І часто це важка праця. Але ж віддача за нього – кайф – чути, що твій торт чи коровай зробив свято святом. Кайф бути причетним до важливих подій в житті інших людей.
Домашній кондитер – це не професія, це покликання! Тому, дівчата-кондитери, я вами захоплююсь! Здоров’я вашим невтомним ручкам!!!
Радимо також прочитати дотепні історії про українських жінок:
  • “Війна пройде, а помідори не чекають” – весела історія про справжню українську господиню
  • Хочу пояснити окупантам, що таке Західна Україна і які тут жінки

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook