Господиня розкрила рецепт “Спартака”, за яким пече торт на замовлення. Він ніколи не приїдається!
Торт “Спартак”
- Форма 26Х35 см. Виходить 10-12 коржів.
- Для тіста: 1 яйце, 3 ст.л. меду, 1 скл. молока (200 г), 2 ст. ложки олії, 50 г масла, 1 ч. ложки соди.
Це все поставити на плиту, заварити так, щоб суміш стала однорідною, довести до кипіння, але не кип’ятити.
- У гаряче покласти: 1 скл. цукру, 4-5 ст. ложки какао, 400-450 г борошна.
Замішати тісто, зразу поділити на рівні частини (по 120-130 г приблизно). Розкочувати коржі відразу на пергаментному папері, так дуже зручно (цей раз пекла у формах без пергаментного паперу, змащувала форму). Випікати паляницю 5-7 хв, але дивіться по духовці.
Крем
- 700 мл молока, 1,5 п. пудингу сметанкового розвести в молоці (взяти 150 мл і загальної кількості), 1 скл. цукру, ванільний цукор, 300-350 г масла.
Заварити заварний крем. Окремо збити масло і з’єднати із охолодженим пудингом. Із 0,5 лимона вичавити сік.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати торт “Спартак” за іншими перевіреними рецептами:
- Мій “Спартак”. Коржі такі ніжні і м’які, що можна їсти губами
- Улюблений торт “Спартак” по-новому
Post Views: 65