Улюблений торт “Спартак” по-новому

Це як Спартак", але по-новому і набагато смачніше - з маковими коржами, чорносливом і двома видами крему. Дуже вдале поєднання смаків!

Улюблений торт “Спартак” по-новому

Форма 24Х24 см.

Шоколадні коржі

3 яйця, 3 ст. ложки меду, 260 г цукру, 120 г масла, 2 ст. ложки олії, 350 г борошна, 1,5 ч. ложки соди, 0,5 ч. ложки солі, 60 г какао. 
У мисці змішати м’яке масло, цукор, мед і поставити на водяну баню, помішуючи, щоб маса розтопилась. Окремо збити яйця і домішати до маси, прогріти до розчинення цукру (важливо, аби на водяній бані вода не торкалась стінок миски). Додати соду, розмішати і прогріти ще 5-7 хв до утворення пінки. Масу зняти з плити і трохи остудити. Просіяти борошно, какао,сіль і частинами додавати у миску до завареної маси. Тісто не слід сильно забивати борошном, коли воно охолоне то стане значно щільнішим.
Тісто поділити на 6-7 частин. Кожну частину тіста тонко розкочувати на пергаменті, на якому будете випікати, качалку змащувати олією, щоб не липла до тіста. Випікати у розігрітій духовці 180-200 °С 4-5 хв. Стежте за своєю духовкою, щоб не пересушити коржі!!!
Одразу після випікання накривати коржі дощечкою, яка підходить по розмірах, аби були рівненькі.

Макові коржі

250 г борошна, 3 яйця, 250 г цукру, 250 мл сметани, 1 ч. ложка амонію, 250 г маку (змолоти).
Збити яйця з цукром, додати сметану, амоній, мак, борошно. Виходить тісто як густа сметана. Випікати при 170–180 ОС до сухого сірника. Пекти звечора, загорнути в харчову плівку і залишити, а на наступний день розрізати на 2 рівні частини.

Крем

Крем 1: 400-500 мл сметани, 150-200 г вареного згущеного молока (збити міксером до загустіння).
Крем 2: 60-70 г чорносливу, 50 мл коньяку (замочити на добу, потім злити, порізати). 130 мл молока, 2 жовтки, 20 г цукру, 10 г крохмалю, 1 ст. ложка какао або 50 г чорного шоколаду, 100 г масла. 
Молоко холодне, додати жовтки, крохмаль, какао, цукор –
усе збити міксером. Поставити на вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи (нагадує густий майонез). Зняти з вогню, накрити харчовою плівкою в контакт, залишити остигати. Масло кімнатної температури збити міксером до побіління, пишності.
Не припиняючи збивати міксером (на менших обертах) додати заварний крем по 1 ложці. Додати порізаний чорнослив, перемішати за допомогою лопатки.

Зібрати торт

Маковий корж, крем з чорносливом, шоколадний корж, крем 1, шоколадний корж, крем 1, шоколадний корж, крем 1, шоколадний корж, крем 1, шоколадний корж, крем 1, шоколадний корж, крем з чорносливом, маковий корж. Обов’язково покласти дощечку і невеликий тягар, залишити у холодильнику на ніч.
Рецепт Тані Козак, пекла і фотографувала Наталя Іськів
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook