Кухня Рецепти

Мій “Спартак”. Коржі такі ніжні і м’які, що можна їсти губами

За цим рецептом торт “Спартак” виходить бомбезний! Коржі розкочуються дуже легко, тому готувати – одне задоволення!

28.04.2020 09:28

Торт “Спартак”

Форма 22Х36 Тісто: 2 яйця, 100 г масла, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки меду, 1,5 ч. ложки соди, 1 скл. цукру, 350 г борошна. Крем: 0,5 л молока, 0,5 скл. цукру, 1 жовток, 2 ст. л борошна, 300 г масла.

Коржі. У каструлю покласти масло, мед, какао, цукор і яйця (перед тим збити їх). Поставити на вогонь і, постійно помішуючи, прогріти, доки розтопиться цукор. Далі додати соду і мішати, підніметься пінка, так і має бути, акуратно вимішати і забрати з вогню. Додати половину борошна і перемішати, решту борошна всипати на стіл і там вже замішувати тісто. Має бути м’яке, підсипати борошно, щоб не липло до рук. У мене виходить 8-9 коржів. Випікати при температурі 180 ОС 5-7 хв.

Крем. Молоко розвести з цукром, влити в каструлю, трішки молока залишити, щоб розвести борошно і жовток. Влити суміш з муки і жовтка в молоко і варити, постійно помішуючи, до загустіння. Охолодити. Масло збити до пухкого стану і по ложці додавати заварну масу, вкінці 2-3 краплі ванільного ароматизатора. Перемастити торт і винести на холод на 6-7 год.

На фото подвійна порція. Рецепт і фото Руслани Грабівчук

Читайте також: