Хочу поділитися рецептами соусів, які дуже просто готувати. «Зелений» можна додавати в майонез, сметану, масло, класти в супи, рагу і овочеві салати. А «Чоловіче варення» просто обожнюють чоловік і тато (та й дівчатам, якщо чесно, смакує). Я можу не маринувати помідори з огірками, не робити лечо чи аджику, але «Чоловіче варення» готую завжди! Для мене немає нічого смачніше за котлети з цим «варенням». Спробуйте приготувати – не пошкодуєте!
Зелений соус
0,5 кг петрушки, по 3–4 головки часнику, помідори і великі червоні перчини, 2 ст. ложки солі.
Усе перемолоти, перемішати, посолити, скласти в чисту суху банку, закрити кришкою (просто закрутити або закрити звичайною пластиковою) і зберігати в холодильнику. Зберігається абсолютно спокійно цілий рік.
«Чоловіче варення»
3 кг помідорів, 7 перчин, по 300 г цибулі-порею, петрушки (корінь і листя) і селери (корінь і листя), 1 гостра перчина, 1 ст. ложка чорного меленого перцю, 0,5 скл. солі, 1 скл. цукру, 8 ст. ложок оцту.
Усе перемолоти, проварити 50 хв (без оцту). За 10 хв до кінця варіння додати оцет. Закрутити у банки. Смачно із будь-якими стравами, можна додавати у супи і підливи. Єдиний мінус – швидко закінчується.