1. Варто замочувати цибулю в холодній воді на 15 хвилин перед приготуванням салатів. Вона втрачає свою зайву пекучість!
2. Перед тим, як почати варити каву, додайте до неї дрібку солі, краще морської та трошки кориці. Напій буде шалено ароматним! Смачно готувати каву з сушеною, змеленою в порошок цедрою лимона або апельсина.
3. Додайте до салатів кухонну сіль грубого помелу! Це покращує смак страви в декілька разів, тільки спробуйте… Крім того, така сіль набагато корисніша для здоров’я!
4. До будь-яких салатів додавайте сіль в кінці, якраз перед подачею на стіл! Щоб страва зі свіжих овочів була смачнішою, додайте до неї дрібку цукру разом з сіллю.
5. Секрет ідеального пирога простий! Дотримуйтеся цього правила: для приготування тіста кількість борошна, яєць, вершкового масла і цукру в грамах має бути однаковою.
6. Обов’язково додайте солі до тіста, навіть в тісто для солодких пирогів! Трохи солі в ньому поліпшить його якість: випічка буде добре тримати форму, буде пружною і приємною на смак.
7. Щоб приготувати ідеальну яєчню, готуйте її не тільки на олії, а й на воді. Коли білок починає застигати, додайте на сковороду трохи води. Яєчня не пригорить знизу, буде набагато кориснішою та ніжнішою на смак.
8. Бальзамічний оцет – не лише прекрасна заправка для овочевих салатів, італійської пасти і пряний маринад для м’яса. Спробуйте полуницю, посипану цукровою пудрою і политу кількома краплями ароматного оцту – неймовірно смачно… Інші фрукти також непогано поєднуються з бальзамічним оцтом, варто експериментувати!
9. Котлети будуть соковитими і дуже смачними, якщо додати до фаршу замість хліба панірувальні сухарі.
10. Витирайте насухо шматочки м’яса перед смаженням: хрустка рум’яна скоринка забезпечена!
11. Неодмінно додайте до випічки трохи алкоголю: горілки, рому, коньяку. Ця хитрість зробить тісто хрустким і ароматним!
12. Якщо ви не любите квасолю, спробуйте згасити її на пиві! Разом з обсмаженим м’ясом і овочами така квасоля буде на диво смачною.
13. Якщо змастити м’ясо за 2-3 години до приготування гірчицею, воно вийде дуже соковитим! Також можна присипати м’ясо за 1 годину до приготування сіллю, дати йому постояти, а потім промити холодною водою.
14. Спробуйте додати дрібку соди до холодного, гіркуватого чаю. Разом з лимоном, м’ятою і корицею цей напій переміниться і прекрасно збагатить спекотний літній день! Крім того, сода сприяє очищенню нирок.
15. Завжди мийте і витирайте ножі насухо відразу після використання: леза не будуть тупитися дуже довго.
16. Сода пом’якшить навіть дуже жорстке м’ясо! Насипте трохи білого порошку на сире м’ясо перед приготуванням, залиште на 15 хвилин, потім промийте холодною водою. Ви здивуєтеся м’якості готової страви!
17. Подавайте до столу гарячі страви в попередньо нагрітому в духовці посуді, а холодні – в посуді, охолодженому в холодильнику. Це істотно поліпшить смак будь-яких страв!