Скумбрію солю, а потім мариную
Я більше довіряю купованій соленій рибі – солю сама. Дві розморожених, випотрошених скумбрії кладу в пакет, додаю 2 ст. ложки солі, добре зав’язую мішечок, витримую в ньому 2 дні в холодильнику, кожні 3-4 години повертаю його.
Готову рибу замариновую кусочками у спецрозсолі з додаванням цибулі: 2-3 цибулини нарізаю поздовж соломкою, перемішую її з 1 ст. ложкою меленого коріандру, 1 ч. ложкою меленого чорного перцю. Для маринаду кип’ячу 0,5 л води протягом 1 хв разом з 2 ст. ложками цукру, 1 ст. ложкою солі, 1 ст. ложкою цілого коріандру, 2 лавровими листочками,кількома горошинами духмяного перцю, 4 ст. ложками оцту 9%. Даю маринаду вистигнути. Рибу, цибулю з’єдную, додаю 2-3 ст. ложки олії, добре перемішую, заливаю маринадом і залишаю в холодному місці на 2 доби. Коріандр додаю обов’язково, без нього солена скумбрія буде прісною.
Рецепт Марії Пернаровської
- Вишукана закуска на святковий стіл зі скумбрії
- Скумбрія у пляшці а-ля копчена. Бюджетний делікатес!