Соковитий короп, запечений у сметанному соусі

Такий запечений короп має дуже апетитний вигляд, тому підійде навіть для святкового столу. А готувати так просто і швидко, що можна легко запекти таку рибу і в будень на вечерю.

Риба запечена у сметанному соусі

Взяти живу рибу (короп) не менше 3 кг (вага з головою), почистити від голови, луски, плавників, випатрати. Добре вимити та просушити паперовими рушниками. Зробити надрізи з двох сторін на шкірі, як на фото. Лимон або лайм витиснути та влити в розрізи та середину риби. Посолити добре, приправу для риби насипати в розрізи. Зробити соус: сметану (я брала сепараторну), посолити, поперчити. Цим натерти всю рибу.

Форму застелити фольгою, пергаментом, одну велику цибулину нарізати кільцями, покласти в форму, налити олію та покласти на цибулю рибку. Обкласти її порізаним кропом. Щільно закрити фольгою та покласти в духовку 180 ОС на 1 год. Через годину відкрити фольгу та поставити на верхній поверх духовки на режим “Верх” на 10 хв, щоб зробилась гарна шкірка.

Рецепт і фото Алли Сидор

Спробуйте також приготувати:

«П’яний короп»

Короп, запечений у своєму соку

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook