печиво на смальці

Печиво на смальці: приготуєте раз – будете готувати завжди!

Якщо ви готуєте печиво на смальці, то точно знаєте, яке воно смачне, дуже крихке, просто тане у роті. Якщо не готувати - обов'язково приготуйте! На маргарині - зовсім інший смак і текстура.

Печиво на смальці

  • 2 яйця, 1 скл. цукру (200 г), ваніль, 7 ст. ложок смальцю, 4 скл. борошна, 4 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка куркуми (на бажання, для кольору).
Смалець викласти у миску і розтерти з цукром і ваніллю. Просіяти борошно, додати куркуму, розпушувач і два яйця, перемішати. До борошняної суміші додати смалець і сметану, замісити круте тісто. Поставити його в холодильник на 1 годину.
Дістати через годину тісто з холодильника, сформувати печиво (форма може бути різна, яку захочете), викладати на деко, застелене пергаментом, і випікати при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також приготувати печиво на смальці за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook