Торт “Снікерс”
Для коржа: 7 яєць, 1 скл. цукру, 1,5 скл. борошна, 1,5 ч. ложки амонію (погасити оцтом), 5 ст. ложок какао. Спекти 1 корж на велике деко від духовки.
Для крему: 400 г масла, 0,5 л вареного згущеного молока (можна менше), 350 мл молока, 1 яйце, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 3 ст. ложки цукру. А також: 300 г арахісу (підсмажити і порізати), 1,5 п. крекеру з какао (поломати), 1 плитка чорного шоколаду (порізати).
Для тіста яйця збити з цукром до пишної піни, додати все інше, акуратно перемішати ложкою з борошном і какао. Велике деко від духовки застелити пергаментом, вилити тісто. Випекти при 170 ОС. Має бути один корж, потім його розрізати поздовж навпіл.
Для крему 250 мл молока з цукром довести до кипіння. Решту молока збити з яйцем, борошном і крохмалем, влити тонкою цівкою у кипляче молоко. Проварити, помішуючи, до загустіння. Повністю охолодити. Збити масло кімнатної температури добіла, по ложці додавати згущене молоко (кімнатної температури), по ложці додавати заварний крем (кімнатної температури). Додати підсмажений арахіс (прогріваю у мікрохвильовці до появи приємного запаху), поламаний крекер, порізаний шоколад, перемішати.
Охололі коржі можна просочити цукровим сиропом (вода+цукор, можна додати ложку коньяку). На нижній корж викласти весь крем, накрити верхнім коржем. Щоб торт добре схопився, краще збирати у кільці і зверху покласти невеликий гніт. Поставити на ніч у холодильник.
Для покриття: зварити 1 ванільний пудинг з 400 мл молока (згідно з інструкцією на упаковці), додати 3-4 ст. ложки какао, охолодити. Збити добіла 200 г масла, по ложці додати заварну масу. Зробити декор із шоколадної глазурі. Цього разу оформила у вигляді скрині з монетами.
Пекла і фотографувала Інна Семенюк
Читайте також:
- Торт “Снікерс” із кавовим бісквітом, арахісом і карамеллю
- Маково-кокосовий пляцок. Цей рецепт варто зберегти!