Смажені пиріжки будуть доречними до обіду (до борщу чи супу – і другої страви не треба). А ще їх можна взяти з собою на перекус, у дорогу, в школу чи на роботу: один-два з’їв – і пів дня ситий. Одні з улюблених у багатьох – смажені пиріжки з капустою. Можливо, банально? Але як це смачно! Ніколи не приїдаються! Цей рецепт тіста для смажених пиріжків – на кислому молоці і без дріжджів.
Смажені пиріжки з капустою
- 900 г борошна, 750 г кислого молока, 1 ст. ложка цукру, 3-4 ст. ложки олії, 2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка з невеличким чубком соди (погасити оцтом).
- Начинка – тушкована капуста.
Замісити тісто, щоб добре прилипало до рук: якщо додати більше борошна, то буде тісто забитим, і пиріжки будуть тверді. Коли формую пиріжки, припудрюю трохи борошном. Я не розкочую тісто, бо воно дуже м’яке: рукою розрівнюю і кладу начинку. Смажити на добре розігрітій олії.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші перевірені рецепти смажених пиріжків з капустою:
- Пухнасті пиріжки з капустою. До супу чи борщу – те, що треба!
- Пиріжки з капустою на воді. Пухкі, хрусткі і повна миска!