сирник

Сирник з малиновим джемом за рецептом Дарії Цвек

Ніжна сирна маса у поєднанні з малиновим джемом та крихким пісочним тістом створює довершений смак і аромат сирника. Рецепт зі старенької книжки "Домашнє печиво" Дарії Цвек.

Сирник з малиновим джемом

  • Форма 24 см.
  • Для пісочного тіста: 300 г борошна, 100 г масла, 1-2 ст. ложки густої домашньої сметани, 1 ст. ложка цукру, сіль на кінчику ножа.
  • Начинка: 1 кг домашнього доброго сиру, 250 г цукру, 6 яєць, 100 г масла, 50 г борошна, 200 г малинового джему.
Тісто. Масло посікти з борошном, додати сметану з цукром, сіль. Замісити пісочне тісто, обгорнути у харчову плівку, поставити у холодильник на 2 год.
Начинка. Сир перетерти через сито або збити блендером, додати масло, збите з цукром та жовтками, і борошно, все вимішати. Білки збити на стійку піну і додати в самому кінці, масу легенько вимішати лопаткою до однорідності.
Дно форми вистелити пергаментом, розкотити тісто, викласти у форму, сформувати бортик. Зверху викласти малиновий джем, розрівняти, потім вилити сирну масу. Пекти у розігрітій духовці 210-220°С 1 годину. Стежте за своєю духовкою!
Під час випікання сирна маса добре підніметься вверх, так і має бути. Коли сирник охолоне, то маса осяде. Залишити сирник у формі до повного остигання. Прикрасити за бажанням. У мене цукрова пудра та свіжа малина.
Рецепт Дарії Цвек. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Радимо також приготувати сирник за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook