смажені пиріжки

Смажені пиріжки на картопляному тісті: тісто- чудо!

Відкрила для себе новий рецепт тіста для пиріжків. Замість молока додаю картопляний відвар і пюре. Це не тільки дешево і сердито, а й дуже смачно! І нічого не пропадає!

Смажені пиріжки на картопляному тісті

  • Зварити дві картоплини і зробити з них пюре, 250 мл картопляного відвару (теплого), 1-2 ст. ложки цукру, дрібка солі, 25 г дріжджів, 30 г олії, трішки сметани (десь 2 ст. ложки), 300-400 г сметани. 
Замісити м’ яке еластичне тісто і хай підросте. Увага: росте, ну дуже швидко, пів години максимум! Розкотити, вирізати кружки. Пиріжки ще наростуть при смаженні, тому беріть склянку не дуже великого діаметра.
Використовувати будь-яку начинку. У мене картопля зі смаженою цибулькою. Пиріжки я смажила одразу, не чекаючи, поки підростуть. Поки формувала останні, то перші вже встигли підрости.
Порада господині. На цьому тісті можна і пампушки смажити. Лише потрібно цукру більше дати – 100-150 г і молоко замість картопляного відвару.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook