“Смажене” варення з полуниць. Виходить густе та ароматне

І як я раніше жила без цього рецепту? Варення виходить шикарне: густе, насиченого кольору, а запах який! Тепер готую варення з будь-яких ягід та фруктів тільки так - на сковорідці.

“Смажене” варення з полуниць

1 л полуниці (накласти щільно у банку; можна брати цілі дрібні ягоди, порізані шматочками, потовчені товкачем або змелені блендером – однаково смачно; можна робити з будь-яких ягід, яблук, персиків, слив, абрикосів), 2 скл. цукру, 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.

Висипати полуницю на суху сковорідку, смажити без цукру, поки почне “пухкати” (приблизно 5-7 хв, якщо ягоди соковиті – то довше). Якщо в цей час ложкою провести по дну сковорідки, слід від ложки зникає не зразу, а поволі. Тепер можна додати цукор і лимонну кислоту, ретельно розмішати, щоб розчинився весь цукор. Проварити 5 хв і розлити у сухі стерильні банки, закрутити. Вкутати ковдрою до повного вихолодження.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook