Хрустке домашнє печиво
2 жовтки, 0,5 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 2,5-3 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 100 г охолодженого масла, 0,5 скл. сметани, 0,5 ч. ложки соди, додати 1 ст. ложка смальцю.
2 жовтки, 0,5 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру – збити і влити в 2,5-3 скл. борошна (скільки забере, краще почати з 2 склянок, а потім домішувати), 1 ч. ложка розпушувача. 100 г охолодженого масла потерти на крупній тертці в просіяне борошно. У 0,5 скл. сметани розчинити 0,5 ч. ложки соди. Додати 1 ст. ложку смальцю (можна без, але з ним буде ще більше хрустке). Замісити. Тісто дуже ніжне і м’яке. Можна зразу випікати, а можна ще помістити в плівку і в холодильник на годину-дві. Розкочувати тісто завтовшки 3-4 мм, вирізати формочками. Випікати в розігрітій духовці при 180 °С на 14-15 хв.
Рецепт і фото Інни Клименко