Тюфтельки у томатному соусі
500 г фаршу (свинина та яловичина), 2 цибулини, 2 зубці часнику, 0,5 скл. рису, 1 яйце, 2 ст. ложки томатної пасти, 2 ст. ложки сметани, 0,5 л. гарячої води, сіль, перець до смаку, олія для обсмажування, борошно для панірування.
Рис промити і відварити до готовності (десь 20-25 хв). Відкинути на друшляк. У фарш додати яйце, потерти цибулю, часник, сіль, перець до смаку та рис. Все добре перемішати та сформувати кульки (щоб було легше, руки змочувати водою). Обкачати в борошні та обсмажити з двох сторін до золотистого кольору.
Викласти у посудину, в якій будете тушкувати. У мене стара чавунна жаровня (у нас називають гусятниця). Окремо підсмажити велику цибулину, порізану півкільцями, до золотистого кольору і висипати до тюфтельок.
Приготувати соус: змішати томатну пасту, сметану та гарячу воду, добре розбити, щоб не було грудочок, і залити тюфтельки. Поставити на вогонь, як закипить, тушкувати на маленькому вогні 40 хв. Можна готувати в духовці.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 22