Фарширована скумбрія
На 2 скумбрії 300 г свиного фаршу (можна також взяти куряче філе), 1 яйце, середні цибулину і морквину.
Рибу почистити, видалити нутрощі, промити, щоб не залишилось плівочок. Відділити м’ясо від хребта і видалити його. Вибрати всі кісточки. Я голову відрізаю. Трішки присолити і приперчити з обох боків. Для начинки обсмажити цибулю, нарізану кубиками, і моркву натерту на середній тертці. Засмажку охолодити і додати до свиного фаршу. Сюди ж додаємо яйце. Посолити, поперчити, вимішати і начинити. На рибне філе викласти фарш по всій довжині, з’єднати боки і скріпити: або зубочистками, або нитками. Особисто мені зручніше зшити. Викласти на деко чи у форму, змастити трішки майонезом (щоб не рвалася шкірка) і поставити в розігріту духовку на 40-45 хв. Я запікаю при 190 ОС.
Після запікання видалити зубочистки чи нитки.
Овочі в начинку я беру на око, кожен може брати на свій смак.
Рецепт і фото Валентини Денисюк
Спробуйте також приготувати:
-
Найшвидша вечеря – печена скумбрія з ароматом копченостей. Секрет – у маринаді!
-
Скумбрія на смак як червона риба – секрет в особливому маринаді
Post Views: 37