Кухня Рецепти

Шоколадний торт «Один-два – і готово»

Торт виходить пишний, дуже ніжний, просто тане у роті. Краще готувати його в мультиварці – він буде надзвичайно м’яким.

26.02.2017 20:20

Інгредієнти:
250 г борошна, 1,5 ч. ложки соди, 55 г какао, 2 яйця, 300 г цукру, по 60 г розм’якшеного масла й олії, 280 мл молока, ваніль, 1 ст. ложка оцту.

Змішати просіяне борошно, соду, сіль, какао, цукор. У суху суміш додати яйця, ваніль, масло, олію, молоко і оцет. Збити міксером 3–5 хв. Чашу мультиварки ретельно змастити маслом, на дно покласти коло пергаменту. Налити тісто, випікати 60 хв у мультиварці або 45–55 у духовці до сухого сірника. Готовий бісквіт відразу вийняти з чаші мультиварки, зняти пергамент, покласти на решітку охолонути. Коли охолоне, загорнути у харчову плівку, залишити на ніч (мінімум на 2 год), щоб дозрів. Можна їсти, посипавши цукровою пудрою, або розрізати і перемастити будь-яким кремом або ганашем (змішати гарячі вершки з розтопленим шоколадом 1:1). Торт виходить пишний, дуже ніжний, просто тане у роті.