Кухня Рецепти

Сім смачних намазанок і паштетів. Рецепти від господині!

Я дуже люблю всілякі намазанки і паштети. Ось рецепти деяких улюблених. Це дуже смачно!

06.10.2020 15:01

1. Намазанка з баклажанів
4 баклажани,  4-5 ст. ложок оливкової олії, спеції: сіль, перець, паприка, куркума за смаком.
Баклажани запекти в духовці, зняти шкірку, пропустити через м‘ясорубку. Протушити на оливковій олії зі спеціями 20 хв.
2. Намазанка шпинатна
200 г домашнього сиру, 150 г шпинату, 2 ст. ложки сметани, сіль, перець за смаком. 
Шпинат помити і почистити від хвостиків. Всі складові змішати блендером до однорідності.
3. Паштет з курячої печінки з грушею та вином. 
1 кг  курячої печінки, 1 велика цибулина, 1 велика груша, 1 п. вершків, 60 г масла, 1 ст. ложка бальзамічного оцту, 50 мл вина, 2-3 ст. ложки оливкової олії, спеції: сіль, перець, мускатний горіх, часниковий порошок, кориця за смаком, оливкова олія/масло – залити зверху паштет, щоб не завітрювався.
Грушу почистити і нарізати кубиками. Розігріти 10 г масла, викласти грушу, додати трохи води, корицю (я дала 1/4 ч.л., ви ж орієнтуйтеся на свій смак) і тушкувати поки груша не стане м‘якою. Залежно від сорту груші, можна додати ще 1 ч. ложку цукру, якщо вона не солодка і якщо волога випаровується, а груша ще тверда, додати трохи води.
Цибулю порізати чвертькільцями і обсмажити на оливковій олії до золотистості. Додати помиту і почищену від зайвого печінку. Смажити, помішуючи, до готовності печінки 10-15 хв., але не пересушити її. Додати бальзамік, спеції, вино. Тушкувати ще 5 хв. У мене червоне сухе вино + бальзамічний оцет, – саме вони дали паштету насичений колір і аромат. Додати вершки і ще тушкувати 10-15 хв. Додати решту 50 г масла, перемішатио і вимкнути. Перебити блендером до однорідності, викласти грушу і ще раз перебити. Паштет викласти у ємності. Коли трохи охолоне, залити зверху паштет оливковою олією, або розтопленим маслом (жовтою частиною, білу, яка виділиться після розтоплення, злити), щоб не завітрювався. У мене оливкова олія настояна на травах.
4. Намазанка рибно-помідорова
2 варені яйця, 150 г консервованого тунця, 100 г помідорів, 10 мл оливкової олії, пучок кропу, сіль, перець за смаком. 
З тунця злити рідину. Помідор (беріть твердішого сорту, менш соковитий) обшпарити і зняти шкірку. Всі складові змішати блендером до однорідності.
5. Намазанка сирна
4 яйця, 180 г сиру твердого, 2 ст. ложки майонезу, сіль, перець за смаком. 
Яйця та сир потерти на дрібну терку, змішати до однорідності з майонезом та спеціями.
6. Домашня «Філадельфія»
400 г сметани, 400 г кефіру, сіль.
Всі складові змішати і викласти в рушник, загорнути, покласти на друшляк (друшляк покласти в миску, в яку буде стікати сироватка). Зверху викласти гніт і в холодильник на 2 доби.
7. Намазанка рибна
4 яйця, 1 б. тунця, 1-2 ст. ложки майонезу, сіль, перець з смаком. 
Яйця потерти на дрібну терку, з тунця злити рідину і розім’яти вилкою, змішати до однорідності з майонезом та спеціями.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko