Сім причин, чому жінкам слід їсти полуницю щодня. Ви могли цього не знати!

А ви щодня їсте полуницю? Вона дуже корисна, особливо для жінок! Ось як полуниця впливає на організм...
  1. Полуниця покращує пам’ять. Результати досліджень доводять, що полуниця має властивість уповільнювати старіння мозку та покращувати пам’ять. А це нікому не завадить!
  2. Полуниця покращує зір. Щоденне вживання полуниці – чудова профілактика та помічник у лікуванні багатьох очних захворювань: макулярної дегенерації сітківки ока, катаракти, сухості очей, прогресуючої сліпоти, а також інших проблем.
  3. Полуниця багата на антиоксиданти, а це запорука молодості та профілактика захворювань. Доведено, що щоденне вживання полуниці підвищує опірність організму до вільних радикалів. Найбільше антиоксидантів містить у полуниці темного, бордового кольору. Світлі ягоди краще залишити на варення. Чим темніші ягоди, тим корисніші.
  4. Протиракова дія. Полуниця містить унікальну речовину – елагову кислоту, яка має властивість зупиняти мутацію ракових клітин, пригнічувати пухлинні процеси, протизапальний ефект, позитивно впливає на кровотворні процеси, а також зміцнює імунітет.
  5. Високий вміст вітаміну С. А він допомагає організму синтезувати колаген, що є основою м’язів, кісток, хрящів, судин, шкіри та всіх тканин організму. Вітамін С є антистресовим вітаміном, сприяє утворенню імунних клітин, сприяє зниженню “поганого” холестерину та багато іншого. У жмені полуниць міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. До речі, при заморожуванні полуниця зберігає практично всю кількість вітаміну С.
  6. Корисна для фігури. Полуниця низькокалорійна, містить лише 33 кілокалорії. А також вона містить речовини, які сприяють спалюванню жирів. За деякими даними, ефективність дієти підвищується на 24%, якщо щодня їсти полуницю.
  7. Полуниця нормалізує рівень цукру, зміцнює серце і рекомендована майбутнім мамам. Тому рекомендовано їсти полуницю людям, у яких високий ризик захворювання на діабет. Вона сприяє нормалізації кров’яного тиску, а також запобігає застою рідини, який призводить до набряків. Пригнічує запальні процеси і певні біохімічні реакції, пов’язані з проявом алергії. Також полуницю рекомендовано їсти майбутнім мамам. Дослідження показують, що якщо жінка вживала полуницю під час вагітності, ризик розвитку алергії на неї у дитини буде мінімальним.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook