Єдина каша, яка виводить з організму антибіотики: беру за безцінь, а користь величезна

Пшоняна каша – відмінний варіант сніданку, який використовується і при дієтах, і при очищенні організму, і при відновленні після затяжної хвороби.

Зараз же свій раціон без виробів з цього зерна нам, мабуть, вже важко уявити. Пшоно – крупа, яку отримують з проса. Для сучасної людини пшоняна каша – відмінний варіант сніданку, який використовується і при дієтах, і при очищенні організму, і при відновленні після затяжної хвороби.

І сьогодні ми розповімо більше про корисні властивості пшоняної каші, а також, як варити її на молоці.

Користь пшоняної каші

Зернятка пшона багаті вітамінами групи В, особливо вітаміном В1 (бореться з втомою, дратівливістю, депресією і покращує пам’ять), В2 (допоможе впоратися з лупою, розпрощатися з прищами та зробить волосся густими та сильними) і В5 (позбавляє від проблем з поставою і стабілізує кров’яний тиск), а також вітаміном РР (відповідає за хороший стан шкіри та слизових оболонок, покращує апетит).

До того ж пшоно – справжня комора корисних мікроелементів. Пшоняна каша постачає організму залізо, необхідне для нормального кровообігу і здорового кольору обличчя, фтор, без якого неможливо зберегти здорові зуби, магній – незамінний мікроелемент для спортсменів, марганець – відповідає за нормальний обмін речовин.

Пшоняна каша виявляє не тільки користь, але і шкоду. Попри те, що жовте пшоно вважається найменш алергенної злаковою культурою (не містить глютен), воно має протипоказання до застосування:

  • схильність до закрепів;
  • гастрит зі зниженою кислотністю;
  • захворювання щитовидної залози.

Ми для вас приготували ідеальний рецепт пшоняної каші.

Інгредієнти:1 скл. пшоняної крупи, 2 скл. молока, 2 скл. води, 2 ст. л. цукру, 30 г вершкового масла, сіль за смаком.

Промийте крупу в холодній воді, поки вона не стане прозорою. Після чого залий окропом та ще раз промий.

Цю крупу залий водою і доведи її до кипіння. Після цього вари на середньому вогні.

Коли вода повністю випарується, залий кашу гарячим молоком і вари на повільному вогні, додаючи цукор та сіль. Не забувай помішувати.

Після 20 хвилин, вимкни вогонь та накрий каструлю кришкою. Залиш ще постояти 10 хвилин. Смачного!

Також можете додавати сухофрукти, горіхи, гарбузове насіння або навіть свіжі нарізані фрукти, така страва буде подвійно корисною і смачною.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook