10 псевдокорисних продуктів

Ці продукти вважаються псевдокорисними, тому вживайте їх не так часто.

Гранола

Цей продукт часто містить цукор або замінники цукру, а також сиропи, ароматизатори та інші добавки. Краще приготувати корисну гранолу вдома: з вівсяної крупи й вимочених горіхів.

Сухофрукти

Більшість сухофруктів обробляють діоксидом сірки, вони можуть містити барвники, коптять рідким димом (чорнослив), вимочуються в цукровому сиропі, для блиску і м’якості часто додають жир і гліцерин.

Горіхи в глазурі

Уникайте смажених горіхів, в глазурі й з добавками. При неправильному зберіганні горіхи уражаються цвіллю. Вибирайте цілісні горіхи замість горіхових сумішей і горіхових батончиків.

Молочні каші

Варка круп з молоком сприяє утворенню важко засвоюваних сполук. Краще використовуйте горіхове молоко або мигдальне.

Рослинні олії

Рослинні рафіновані олії позбавлені будь-якої користі. Більш того — містять хімічні речовини, які залишаються в них в процесі очищення і рафінації.

Сири

Промислово виготовлені сири містять рослинні олії, сою, підсилювачі смаку, фарбники та ароматизатори. Намагайтеся купувати сири натурального визрівання, в складі яких тільки молоко і ферменти.

Фруктові соки

Ці напої позбавлені клітковини, тому сприяють різкому підвищенню цукру в крові. Замість фруктових соків краще вживайте свіжі плоди.

Замінники цукру

Штучні замінники (аспартам, сахарин, цикламат) токсичні й канцерогенні. Надлишок натуральних (фруктоза, сироп агави) — шкодить печінці й провокує інсулінорезистентність.

Йогурти

Промислово виготовлені йогурти часто містять цукор, рослинний жир, барвники й консерванти. Краще готуйте натуральний йогурт з горіхового молока з використанням живих бактерій.

Дієтичні соуси та майонези

Це маркетинговий прийом. Покупець думає, що купує легкий і корисний продукт, а насправді в складі: рафінована олія, барвники, підсилювачі смаку і т.д.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook