Шипшина захистить серце: заварюємо за правилами Наталії Земної

Якщо щодня приймати шипшину, можна надовго забути про хвороби серця. Сьогодні ми розповімо про смачні і корисні напої з шипшини, які допомагають нам зміцнити і зберегти наше здоров'я.

Вчені провели експеримент. Вони запропонували людям щодня пити напій із шипшини  протягом шести тижнів. При цьому фіксувалися зміни в їх кров’яному тиску, чутливості до інсуліну, вазі, жирі в крові.

Після закінчення відведеного терміну всі шкідливі показники знизилися. Так, у середньому тиск впав на 3,4%, а рівень холестерину — майже на 5-6%. Укупі ці фактори зменшували ризик розвитку хвороб серця у людей на 17%.

Відомо, що в шипшині багато вітаміну С і він має протизапальний ефект. Наприклад, в ході одного дослідження 2007 року вдалося з’ясувати наступне: люди, які щоденно вживали капсули з шипшиною, відзначали на 40% зниження гостроти суглобових болів і на 25% поліпшення мобільності.

Мудра порада Наталі Земної, як правильно приготувати відвар шипшини:

Готуючи відвар із шипшини, важливо чітко дотримуватися правил і дозування.

Беремо 7 (саме у такій кількості плодів міститься добова доза вітаміну С) плодів шипшини і заливаємо їх 1 л води. Близько години тримаємо на вогні, таким чином виварюючи всі амінокислоти.

Одержаним відваром заливаємо ще 7 плодів шипшини, але вже у термосі. Настоюємо 8 год, тобто з вечора до ранку. Вранці настій готовий до вживання. Випити його слід упродовж дня.

А 7 плодів, які ми клали у термос (вони настоювалися, але не відварювалися), тепер поміщаємо у каструлю, заливаємо 1 л води і знову близько години виварюємо.

Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook