Тісто для смажених і печених пиріжків
300 мл відвару із картоплі, 200 мл теплої води кімнатної температури, додати 50 г дріжджів звичайних пресованих, розмішати, додати 1 ч. ложку солі,1 ст. ложку без чубка цукру, 3 ст. ложки олії без запаху, ретельно розмішати, додати малими порціями 1 кг просіяного борошна, замісити м’яке тісто.
Поставити в тепле місце для бродіння на 1,5 год. При першому підйомі тіста злегка вимісити його, дати тістові ще раз підійти, аж потім формувати пиріжки.
Приготувати картопляну начинку: 0,5 кг картоплі посилити, відварити, зробити пюре. 3 ст. ложки олії без запаху вилити в розігріту пательню, додати дрібно нарізану 1 більшу цибулину, злегка обжарити та додати в картопляне пюре, ще раз добре перемішати, спеції за свої смаком, остудити.
Викласти тісто на робочу поверхню, змащену олією, руки змастити олією, сформувати кульки однакових розмірів, дати підійти 10 хвилин, викласти на кульки картопляну начинку однакової маси на кожну кульку, сформувати пиріжки, швом класти донизу, ще раз дати підійти уже сформованим пиріжкам 10 хв.
Випікати пиріжки в фритюрі, тобто у великій кількості олії без запаху, при середній температурі, повертаючи з обох сторін, викладати на серветки, щоб стік лишній жир.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 172