Торт на сковорідці
Коржі: 1 яйце, 370 г згущеного молока, 450 г борошна, 1 п. розпушувача.
Крем: 3 яйця, 300 г масла, 750 мл молока, 3 ст. ложки борошна, 200 г цукру, 2 п. ванільного цукру.
У миску налити згущене молоко, додати яйце, розпушувач і перемішати. Поступово просіюючи борошно, замісити м‘яке, еластичне тісто. Розділити на 8 частин. Розкачати одну частину тонким кругом за розміром сковорідки в якій будете смажити. Попроколювати корж виделкою. Перекласти корж на добре розігріту суху сковорідку (d22см) і смажити з двох боків до зарум‘янення приблизно по 1 хв.
Поки смажиться корж, розкочувати наступний. Таким чином спекти всі. По мірі випікання складати один на один і накривати рушничком. Готові коржі підрівняти ножем, з обрізків змолоти кришку, якою потім можна прикрасити боки торта.
В банячок налити молоко, додати цукор і ванільний цукор та нагріти майже до кипіння, зменшити вогонь. Яйця збити вінчиком і тоненькою цівкою влити в гаряче молоко, постійно помішуюючи вінчиком. Всипати борошно і помішуючи проварити 3-5 хв. Остудити до кімнатної температури. М‘яке масло збити, поступово додаючи заварний крем, збити до пишної однорідної маси.
Перемастити торт кремом і дати настоятися в холодильнику 2 год. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Post Views: 85