Це рецепт торта-медовика дуже простий і давній. Тісто рідке, тому коржі не треба розкочувати. А вони вдаються пишні, ніжні, як пух. Це рецепт моєї мами. Колись і міксера не було, то збивали вручну – і все вдавалося!
Нині існує багато варіацій цього рецепту медовика: кожна господиня робить трохи по-своєму, використовує свій улюблений крем. Але у всіх вдається смачно! Пропонуємо вашій увазі класичний рецепт медовика з литими коржами, а також варіанти його приготування – тільки перевірені, від господинь. Готуйте, експериментуйте, смакуйте, на здоров’я!
Медовик
- Об’єм склянки – 200 мл.
- Форма – 28 см.
- 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. меду натурального (якщо мед твердий, зацукрений – розтопити), 1 ст. ложка соди з невеличкою гіркою (погасити оцтом), 3,5 скл. борошна.
5 яєць, 1 скл. цукру – збити міксером, але не до стійких піків. Збивати десь хвилини три, до пінного стану і збільшення в об’ємі. Додати 1 скл. меду натурального (якщо мед твердий, зацукрений, я його розтоплюю), 1 ст. ложку соди з невеличкою гіркою (ножем не зрівнюю) (погасити оцтом). Додати 3,5 скл. борошна. Усе перемішати. Виходить тісто, як густа сметана. Нехай стоїть добу при кімнатній температурі.
Коржі під час випікання сильно наростають. Я ділю тісто на 3 коржі (форма діаметром 28 см), по одному випікати, кожен окремо, при температурі 180 градусів, приблизно 30 хв, але дивіться по своїй духовці. Коржі мають потемніти.
Крем заварний. Добре смакує, коли в крем додати подрібнені горіхи (я і зверху посипаю).
Рецепт Нелі Дмитрук
Поради господинь, як хто печете торт-медовик за цим рецептом
- Мед можна використовувати штучний і пекти відразу – коржі теж вдаються пишні.
- Такий самий рецепт, тільки мед додавати гарячий, але щоб не кипів.
- У мене такий же рецепт, тільки ще є кефір 100- 150 г. Це дала мені весільна господиня, яка готувала на весілля моєї дочки. Пекла дуже часто, дуже смачний.
- Цей медівник дуже пухкий і смачний! Я ще додаю в тісто 100 г олії.
- Колись дуже давно варила мед з кульбаби саме для цього торта. Тому якщо маєте, то можете використати.
- Печу за таким рецептом, але тісто стоїть 8 год при кімнатній температурі, ділю на 4 коржі, форма 20Х30 см.
- Мед можна використовувати будь-який, який маєте. Я колись як не мала натурального, то давала штучний.
- Я на добу не ставлю, а зразу випікаю – і теж гарно виростає.
- Соду не гашу оцтом, вона у взаємодії з медом сама погаситься, і достатньо залишити тісто на 3 години.
- Ще в тісто даю склянку мелених горіхів і випікаю відразу.
- Я печу зі штучним медом.
- Я роблю так само, але горіхи додаю в тісто, печу відразу. борошна даю 3 скл. і гашу соду гарячим медом.
- Такий торт можна перемазати кремом з масла і згущеного молока.
- Я перемащую сметанним кремом з чорносливом. З курагою, теж смачно, з вишнею.
- Я також даю в крем чорнослив, крем заварний з маслом.
Радимо також інші перевірені рецепти медовика:
- Торт “Медовик” без розкочування коржів. Просто намащую тісто на пергамент і все!
- Пишні коржі для торта-медовика, які не треба розкочувати
Post Views: 155