Ця шарлотка не тільки швидка, а й досить бюджетна: для приготування великого пирога потрібно лише 1,5 склянки кефіру! А якщо додати прянощі (мелену кориць, імбир, кардамон) шарлотка матиме аромат Різдва! Неодмінно приготуйте, рецепт дуже простий, швидкий і при цьому вдалий!
Шарлотка з яблуками
- 1,5 скл. кефіру, кисляку або питного йогурту, 1,5 скл. цукру, 4 яйця, 3,5 скл. борошна, 1,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), 0,7 скл. олії, ваніль, 5–6 яблук.
- Форма 24Х34 см.
Яблука почистити, порізати кубиками приблизно 1Х1 см. Шкірку можна не зрізати. Якщо любите, яблка можете перемішати з меленою корицею, мускатним горіхом, кардамоном і духмяним перцем – тоді пиріг матиме “різдвяний” аромат. Яйця збити з цукром до пишної піни, додати кефір, олію, соду, погашену оцтом, ваніль, сіль, трішки збити, додати борошно, швидко збити. На дно застеленої форми вилити шар тіста, рівномірно викласти яблука, залити зверху рештою тіста. Випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 40 хв (до сухої зубочистки).
Рецепт і фото Інни Семенюк
Радимо також приготувати шарлотку за іншими перевіреними рецептами:
- Недорога випічка нашвидкуруч: шарлотка, медовик, бісквіт, коврижка
- Пухка шарлотка з яблуками. Секрет – у гарячому молоці