шоколадний торт

Шоколадний торт на сковороді, як у духовці

Шоколадний торт на сковороді дуже смачний, цікавий і готується швидко. У всіх вдається уже з першого разу.

Шоколадний торт на сковороді

  • Інгредієнти для тіста: 2 яйця, 150 мл молока, 100-120 мл гарячої води, 150 г цукру, 20 г какао, 1 ч. л. соди без гірки (потрібно погасити оцтом), 1 п. розпушувача, 50 мл олії, 280 г борошна.
  • Крем: 250 г маскарпоне, 80 г цукрової пудри, 1 п. ванільного цукру, 250 г вершків. Крем можна приготувати за своїм смаком.

Коржі готувала у сковороді діаметром 26 см. Використала 8 коржів для торта і 2 – для обсипання боків.

Готувати торт починаємо з тіста. Просіяти борошно з розпушувачем і какао. Змішати яйця з цукром у глибокій посудині. Потім влити молоко, воду. Погасити соду оцтом і влити в миску. Поступово ввести в молочно-яєчну суміш просіяне борошно з какао і розпушувачем. Маса повинна вийти однорідною, без грудочок. За консистенцією тісто має бути як рідка сметана. Влити олію. Все ще раз добре перемішати і залишити на 15 хвилин.

Після того, як тісто відпочине, можна почати смажити коржі. Розігріти сковорідку для млинців. Трохи змастити ї олією (тільки для першого коржа, далі уже не потрібно). Наливати тісто черпаком в середину сковороди і трохи допомагати йому розподілитися по всій поверхні, нахиляючи сковороду. Шар тіста повинен бути кілька міліметрів. Випікати коржі на повільному вогні під закритою кришкою 2-3 хвилини (тісто потрібно перевернути). Готовим коржам дати охолонути.

Для крему збити маскарпоне із цукровою пудрою і ванільним цукром. Вершки також збити і поступово додати до маскарпоне. Тепер зібрати шоколадний торт: змастити кремом всі коржі і обмазати залишками крему зовні. Обсипати боки торта. Відправити в холодильник на 2-3 години для просочення. Прикрасити шоколадний торт можна за смаком.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook