Шоколадний торт на сковороді
Коржі: 240 г борошна, 30 г какао, 10 г розпушувача, 150 г цукру, 2 яйця, 50 мл олії, 130 мл молока, 1 ч. ложка (неповна) соди, 0,5 ч. ложки соди, 100 мл окропу.
Крем: 700 г сметани, 125 г цукрової пудри, 1 п. ванільного цукру. Усе збити, за потреби додаючи загущувач.
Глазур: 80 г шоколаду, 35 мл молока, 30 г масла. Усе розтопити на водяній бані.
Для коржів змішати сухі складники. Додати яйця, олію, молоко, розмішати до однорідності. Додати соду з оцтом, влити окріп, розмішати. Тісто виходить трошки густіше, як на млинці.
Добре розігріти суху сковороду з антипригарним покриттям. Вогонь – трошки більший за мінімальний. Вилити повний черпак тіста, рівномірно розподілити. Накрити кришкою, смажити 2-3 хв з одного боку. Коли поверхня стане сухою і вкриється пухирцями – перевернути на другий бік. Знову посмажити під кришкою. Якщо коржі сильно липнуть до сковороди – змажте її злегка олією. Коржі викладати на решітку до повного охолодження. Виходить орієнтовно 6 коржів 18 см (обрізки змолоти для декору).
Коржі змазати кремом, складаючи їх у форму. Поставити на 1 год у холодильник. Зняти форму, обмазати боки кремом, обсипати крихтами. покрити глазур’ю. Знову поставити у холодильник.