Шоколадний торт
- Діаметр форми 30 см.
- Для шоколадних коржів потрібно: 150 г маргарину, 200 г цукру, 3-4 яйця, 1 ст. ложка розпушувача, 1,5 скл. борошна (240 г), 3-4 ст. ложки какао.
Маргарин (м’який) з’єднати з цукром злегка збити міксером, збиваючи додати яйця. Окремо з’єднати сухі інгредієнти, додати до збитої маси і все змішати за допомогою міксера (крючків для тіста).
Тісто виходить як густа сметана. Викладаємо у підготовлену форму, розрівняти і випікати у попередньо розігрітій духовці при 180 °С 25- 30 хв. Таким чином випекти 2 коржі.
- Для бісквіта: 4 яйця, 3 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 4 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки куркуми (додала для контрасту).
Жовтки відокремити від білків, до білків додати щіпку солі, і збити до легкої піни, додати цукор і збивати до стійких піків, збиваючи додати жовтки, всипати сухі інгредієнти і легенько вимішати лопаткою до однорідності. Випікаємо при 180 °С 15-20 хв. Бісквіт гарно піднімається при випіканні і має яскравий колір.
- Для крему: 700 г доброго масла, 0,5 л вареної згущенки, 2 ст. ложки шоколадної пасти (за бажанням), 1 скл. смаженого арахісу.
М’яке масло збити, поступово додаючи згущенку і шоколадну пасту.
Зібрати торт
Два шоколадні коржі, розрізати навпіл (можна просочити їх сиропом, але я цього не робила, забракло часу). На одну частину шоколадного коржа викласти крем посипати половиною арахісу, або будь-якими горіхами, накрити другою половиною шоколадного коржа, крем, зверху бісквіт, крем, знову половину шоколадного коржа, арахіс і другу частину коржа.
Трохи крему залишити для вирівнювання боків і верху торта. Для зручності, крем можна зважити і розділити на п’ять частин! Торт добре охолодити.
100 грамів молочного шоколаду розтопити на водяній бані і полити торт. Верх торта я прикрасила драже “Емендемс”, а боки-батончиками “Кіндер” та “Кіт-кат”.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати інші смачні торти з вишнями:
- Торт-феєрія “Зимова вишня” з двома видами крему
- Пляцок “Волинські візерунки”. Чудове поєднання різних коржів і крему!
Post Views: 18