торт

Шоколадний торт із сирним кремом і малиновим конфітюром

Цей рецепт допоможе створити ніжний та смачний десерт, який стане справжньою окрасою вашого святкового столу.

Шоколадний торт із сирним кремом

  • Форма діаметром 22 см.
  • Коржі: 5 яєць, 220 г цукру, 190 г борошна, дрібка солі, 7 г розпушувача, 30–35 г какао, 125 мл соняшникової олії, 95 мл води.
  • Крем: 600 г кисломолочного сиру, 130 г цукрової пудри, 20 г ванільного цукру, 250 г вершків (33–35%), 10 г желатину, 50 мл води.
  • Малиновий конфі: 500 г замороженої малини, 100 г цукру, 15 г кукурудзяного крохмалю, 12 г желатину, 60 мл води.

Малиновий конфітюр

Спочатку приготувати конфітюр. Желатин залити водою. Цукор перемішати з крохмалем. Малину висипати у сотейник і поставити на вогонь. Як закипить, зняти і пропустити через сито, щоб позбутися насіння. Знову поставити на вогонь, додати цукрову суміш і перемішувати. Як закипить, варити ще 1 хв. Зняти з вогню, додати набряклий желатин і добре перемішати. Перелити у форму чи кільце діаметром 20 см і відправити у морозильну камеру для повного замороження (приблизно 4 год). Такий конфітюр можна приготувати заздалегідь і зберігати у морозильнику.

Приготувати бісквіт

До какао додати 150 г цукру (із загальної кількості). Сюди ж додати воду і олію. Перемішати і поставити на вогонь до закипання. Зняти з вогню і дати охолонути. Яйця збити з цукром (який залишився) до пишності. Додати сіль і суміш із какао. Перемішати до однорідності. Додати просіяне борошно з розпушувачем. Перелити у форму і дерев’яною паличкою провести по тісту круговими рухами. Випікати при 180 °С приблизно 40–45 хв. Дати охолонути. Бісквіт також можна спекти заздалегідь і поставити у холодильник. Розрізати на дві частини.

Приготувати крем

Желатин залити водою. Сир протерти через сито. До сиру додати цукор, ванільний цукор і вершки, збити міксером. Набряклий желатин підігріти і додати до нього ложку сирного крему. Перемішати до однорідності і додати до крему. Сирний крем ще раз добре перемішати.

Зібрати торт у кондитерському кільці, простеленому ацетатною плівкою: одна частина коржа, половина крему, заморожений конфітюр, крем і закрити другою частиною коржа. Поставити в холодильник на ніч. Прикрасити за бажанням.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook