сирник

Шоколадний сирник з полуницею

Насолоджуйтеся ніжним шоколадним сирником із свіжою полуницею та ароматною глазур’ю — простий рецепт святкового десерту для рідних.

Шоколадний сирник з полуницею

  • Форма 24 см.
  • Для тіста: 300 г борошна, 3 ст. л. какао, 200 г вершкового масла (охолодженого), 150 г цукру.
  • Для начинки: 500 г сиру (вологого, протертого), 200 г цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 3 яйця, 200 мл вершків 15% (або сметани), 2 пакети ванільного цукру, 300 г свіжої полуниці (нарізаної шматочками).
  • Для глазурі: 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао, 3 ст. л. сметани, 50 г вершкового масла, 1 ч. л. рослинної олії.

Приготування: у мисці з’єднати просіяне борошно, цукор, какао, перемішати вінчиком, додати охолоджене вершкове масло і перетерти до крихти.

Для начинки збити блендером сир, цукор, крохмаль, яйця, ванільний цукор і вершки до однорідності, потім акуратно додати нарізану полуницю. Роз’ємну форму застелити пергаментом, викласти тісто і сформувати бортики висотою 6–7 см.

Вилити сирну начинку і розрівняти. Випікати при 160 °C 40-45 хвилин. Остудити у формі, потім вийняти.

Для глазурі змішати какао і цукор, додати сметану, нагрівати на малому вогні, помішуючи, поки цукор розчиниться, додати масло і варити 1-2 хвилини до загустіння.

Змастити остиглий сирник глазур’ю, охолодити і поставити в холодильник на 3-4 години або на ніч.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook