Шоколадний сирник з полуницею
- Форма 24 см.
- Для тіста: 300 г борошна, 3 ст. л. какао, 200 г вершкового масла (охолодженого), 150 г цукру.
- Для начинки: 500 г сиру (вологого, протертого), 200 г цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 3 яйця, 200 мл вершків 15% (або сметани), 2 пакети ванільного цукру, 300 г свіжої полуниці (нарізаної шматочками).
- Для глазурі: 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао, 3 ст. л. сметани, 50 г вершкового масла, 1 ч. л. рослинної олії.
Приготування: у мисці з’єднати просіяне борошно, цукор, какао, перемішати вінчиком, додати охолоджене вершкове масло і перетерти до крихти.
Для начинки збити блендером сир, цукор, крохмаль, яйця, ванільний цукор і вершки до однорідності, потім акуратно додати нарізану полуницю. Роз’ємну форму застелити пергаментом, викласти тісто і сформувати бортики висотою 6–7 см.
Вилити сирну начинку і розрівняти. Випікати при 160 °C 40-45 хвилин. Остудити у формі, потім вийняти.
Для глазурі змішати какао і цукор, додати сметану, нагрівати на малому вогні, помішуючи, поки цукор розчиниться, додати масло і варити 1-2 хвилини до загустіння.
Змастити остиглий сирник глазур’ю, охолодити і поставити в холодильник на 3-4 години або на ніч.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
- Сирник “Зебра”. В основі не тісто, а печиво
- “Магнолія” (польський сирник). Він подобається всім!