Кошики з вершково-сирним кремом
- Кошики (на 11 шт.): 150 г борошна, 100 г холодного масла, 50 г цукрової пудри, 1 жовток.
Розтерти масло з борошном у крихту. Додати решту інгредієнтів і замісити швидко тісто. Загорнути в плівку і поставити в морозилку на 30-40 хв.
Опісля розкотити тісто, вирізати кола трохи більші від діаметра формочок (у мене формочки 7 см) для кексів. Викласти тісто у форми, трошки притиснути, Випікати при 200 ОС 10-15 хв. Дістати і охолодити.
- Крем: 250 г маскарпоне, 200 мл вершків (36%), 3-4 ст. ложки пудри, ванільний цукор.
Збити вершки до густоти. Маскарпоне розтерти з пудрою і ванільним цукром. Додати вершки, добре розмішати і поставити в холодильник на 30 хв. Перекласти крем в кондитерський мішок і заповнити кремом кошики. Порізати полуницю на четвертинки і втиснути в крем. Прикрасити все шоколадною стружкою
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
- Корзинки з кремом – солодка класика. Смачно, як у дитинстві
- Крем “Мокре безе”: для наповнення кошиків, трубочок і прикрашання тортів