Шоколадний рулет
- Для бісквіта: 5 яєць, 150 г цукру, дрібка солі, ванілін, 130 г борошна, 50 г какао, 1 ст. ложка крохмалю, 50 мл гарячого молока, 30 мл олії.
Яйця збити з ваніліном і сіллю, додати цукор і збити до пухкої світлої маси. Борошно, какао і крохмаль перемішати, збавити швидкість міксера і ввести сухі інгредієнти або поступово і перемішувати лопаткою. У гаряче молоко влити олію і 1-2 ст. ложки збитої маси, перемішати і влити цю масу назад до маси і акуратно перемішати лопаткою. Перемішувати потрібно акуратно, щоб маса не осіла. Масу перемістити у форму з пергаментом (у мене стандартна з духовки), розрівняти і випікати при 180 ОС 15-30 хв до сухої зубочистки. Готовий рулет охолодити 5 хв і скрутити.
- Крем: 150 г вершків 36%, 150 г вершкового сиру, 70 г пудри, 1 ст. ложка какао. Змішати, збити в стійку масу.
Перемазати рулет кремом, посипати горішками і скрутити. Прикрасити шоколадною глазур’ю з горішками.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
- Рулет із зефірним кремом. Ніжний, наче хмаринка!
- Швидкий і смачний рулет з маковим кремом
Post Views: 130