Шоколадний кекс із пряними грушами
Форма 23х10. Сироп для груш: 650 мл води, 125 г цукру, сік з 1/2 лимону, 5 паличок гвоздики, 3 середні груші.
Груші почистити, залишити цілими, забрати лише внизу корінець. Воду з соком лимону і цукром довести до кипіння, додати гвоздику і груші і варити на невеликому вогні приблизно 15 хв (груші не повинні розваритись, але і не повинні бути тверді), відставити і тримати ще у воді 5 хв, потім акуратно дістати груші на решітку і залишити, щоб стекла вода.
Тісто: 125 г йогурту (без смаку), 2 яйця, 55 г розтопленого масла, 80 г цукру, ваніль, цедра 1 апельсина, дрібка солі, 175 г борошна, 20 г какао, 7 г розпушувача, 60 г шоколадних крапель або подрібненого шоколаду.
Змішати всі рідкі інгредієнти (йогурт, яйця, масло, цукор, ваніль, цедру), добре розмішати. Змішати сухі інгредієнти (борошно, сіль, какао, розпушувач); просіяти до рідких; перемішати лопаткою, вкінці додати шоколадні краплі, перемішати. Форму змастити маслом, присипати какао, викласти тісто. Акуратно занурити у нього груші (спочатку по центру, а потім решту). Верх груш змастити сиропом або медом. Випікати у духовці розігрітій до 180 ОС 40-50 хв (до готовності кексу). Коли охолоне, прикрасити шоколадом і подрібненими горішками!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 32