Шоколадні кекси “Негренята” з банановою начинкою

Смачні та вологі шоколадні кекси з банановою начинкою. З'їсте один і захочете ще! Готуйте і смакуйте, на здоров'я!

Шоколадні кекси “Негренята” виходять ніжні та вологі, а всередині смачна бананова начинка. Дуже смачні!

Шоколадні кекси “Негренята” з банановою начинкою

  • На 24 кекси: 1,5 скл. цукру, 3 ст. ложки какао (не з гіркою), 1/2 скл. молока, 250 г масла вершкового, 1,5 скл. борошна, 2 ч. ложки розпушувача для тіста, 4 яйця середнього розміру, 1-2 банани.
Цукор, какао, молоко змішати і прогріти до повного розчинення цукру. Потім додати до гарячої суміші вершкове масло кімнатної температури і розмішати до однорідності на вогню. Зняти з вогню і відставити, хай стигне. Борошно з’єднати з розпушувачем для тіста і просіяти.
Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки розколотити і додати до теплої рідкої суміші, все гарно перемішати. Від тої суміші відлити 1/2 скл. і залишити на поливку кексиків, потім з’єднати шоколадну суміш і суміш борошна та розпушувача, швиденько розмішати. Відставити, хай постоїть, поки ввімкнете духовку. Збити до піни білки. Потім збиті білки додати до тіста і обережно перемішати. Тісто готове.
Почистити від шкірки банан і порізати кружальцями товщиною приблизно 0,5 см. Брати формочки, викладати одну ложку тіста на дно формочки, потім викладати шматочок банана і зверху викласти ще ложку тіста. Так заповнити всі формочки і поставити у розігріту до 170° С духовку. Випікати 20-25 хв, перевірити зубочисткою, щоб залишилась сухою при протиканні кексика.
Готові кексики полити шоколадною поливкою, що лишили в склянці. Дати охолонути і можна подавати на десерт. Кексики виходять ніжні вологі. Дуже смачні!
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші рецепти шоколадних кексів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook