Шоколадне печиво з мигдалем
2 яйця, 150 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 0,5 ч. ложки розпушувача, 200 г борошна, 3 ст. ложки темного какао, 30-50 г мигдалю, дрібка солі, 100 г масла.
Розігріти духовку до 190 ОС. З’єднати масло, цукор, сіль, розпушувач і ванільний цукор. Розтерти масу вінчиком, поки масло повністю не змішається з цукром. Додати яйця. За консистенцією маса повинна нагадувати рідкий крем. Додати сухі нгредієнти – борошно, какао та подрібнений мигдаль. Розмішувати все вінчиком. Якщо тісто здасться вам трохи рідким, не додавайте більше борошна, а просто поставте його в холодильник на 30 хв. Так вам буде легше ліпити печиво і воно вийде дуже ніжним. Пекти при t90 °С 10-15 хв. Головне не пересушити. Думаю, це буде чудовий перекус для ваших школяриків.
Рецепт і фото Галини Буц
Спробуйте також приготувати: