Традиційно кабачки, як і багато інших овочів, заморожують в сирому вигляді. Вважається, що так в них збережеться більше корисних речовин. Але якщо вам не дуже подобається смак і структура сирих кабачків після розморожування, спробуйте інший спосіб, як заморозити кабачки.
Як заморозити кабачки, щоб вони не були гумовими і не перетворилися на кашу під час приготування, а зберегли свіжість і соковитість? Відповідь дуже проста: спочатку їх потрібно всього кілька хвилин бланшувати.
Надалі взимку такі заморожені кабачки можна використовувати для приготування різноманітних овочевих рагу або супів для дорослих і дітей.
Для заморожування краще вибирати молоді кабачки зі світлою шкіркою, а також патисони. У цих овочах води менше, ніж у цукіні, і після розморожування і приготування вони залишаються практично такими ж ніжними і м’ясистими.
Отож, як заморозити кабачки
- Кабачки помийте, обсушіть і зріжте хвостики.
- Поріжте кабачки невеликими кубиками розміром 1,5-2 см.
- Скип’ятіть у каструлі воду. Кількість води має бути такою, щоб вона покривала кабачки.
- Всипте у киплячу воду порізані кабачки і бланшуйте 3 хвилини, періодично помішуючи, щоб усі шматочки занурились у воду.
- Висипте кабачки в друшляк і залиште, щоб стекла вода.
- Остудіть кабачки і пересипте їх невеликими порціями в пакети або контейнери для зберігання в морозилці. Для цього зручно використовувати вакуумні пакети або ж пластикові контейнери з кришками.
- Покладіть запаковані кабачки у морозильну камеру для заморозки.
- Перевірений роками рецепт дріжджового тіста для пиріжків і булочок, яке можна заморожувати
- Чи можна заморожувати торти, пляцки та інші десерти?