Щоб добре зберігалися яблука взимку, збирайте їх…

Ось що треба зробити, щоб яблука довго зберігались...

Підготуйте тару

Найперше, що треба зробити – це підготувати тару для зберігання яблук у сховищі. Ще потребують ретельної підготовки засоби, за допомогою яких буде збиратися врожай. Це садова драбина чи сходи, гак для підвішування відра, плодознімач, сплетений кошик, відро, ящик місткістю 20-25 кг. Відро з середини обшивають тканиною — мішковиною, щоб яблука не набивалися об металеві стінки. Вся тара має бути сухою та чистою.

Прості правила збирання яблук:

  • Під яблунею завжди багато падалиці, її потрібно всю зібрати та винести з ділянки.
  • Спочатку знімають яблука на нижньому ярусі дерева, поступово піднімаючись до верхівки. Роблять це для того, щоб вони не опадали з дерева на землю та не побилися.
  • Яблука знімають разом з плодоніжками, так вони довго зберігаються. Для цього їх не тягнуть донизу, а натиснувши на плодоніжку вказівним пальцем зривають в сторону.
  • Знімають яблука в суху й теплу погоду, рано вранці. Тоді вони будуть зберігатися набагато довше.
  • Літні сорти яблук знімають надзелень та використовують для виготовлення соків та повидла.
  • Починають рвати їх на південній частині дерева, а потім з іншої сторони. Зняті яблука відразу сортують, склавши в одну тару якісні й здорові плоди, а в іншу червиві та гнилі.
  • Пізні зимові сорти яблук знімають пізно, коли вони починають осипатись, але тягнути зі збором врожаю до перших заморозків не доцільно.
  • Класти разом якісну та гнилу чи червиву продукцію не можна. При зберіганні таких яблук, можуть пошкодитись здорові плоди, врожай буде втрачений.
  • Якщо виконувати всі елементарні правила по збору та зберіганні яблук, будете до самої весни куштувати свіжі й корисні фрукти.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook